Illustratieve voorbeelden van optische illusie gebruikt bij brede voet
Optisch bedrog bij een erg brede voet. De tekeningen laten zien hoe de modellijnen de schoen breder of smaller doen lijken. Het gebruik van lichtere en donkere kleuren kan dit effect nog versterken.
Optisch bedrog bij een brede voet. De leest met de spitse neus is langer dan de leest met de ronde neus. In het algemeen lijkt iets wat langer is smaller. In dit geval echter toont de schoen op de balpartij breder juist doordat de neus zo spits is. Om deze reden verdiend het aanbeveling om bij brede voeten en een niet al te spits neusmodel te kiezen: Het contrast tussen brede bal en spitse neus heeft een nadelig effect op het eindresultaat.
<<< hoofdmenu <<< taal

Illustratief voorbeeld van optische illusie gebruikt bij een korte voet
Optisch bedrog bij een korte voet. Lijnen in de breedte over het voorblad, of een geheel glad voorblad, doen een schoen korter en breder lijken. Door een model met lijnen in de lengte te kiezen toont de schoen langer.
<<< hoofdmenu <<< taal

Amputaties
Amputatie door de middenvoet. Schematische weergave van het effect van een sponsrubberen wig in de voorvoet van de prothese. Bij lopen kan de prothese op deze plek buigen waardoor een natuurlijker looppatroon en plooivorming in het voorblad ontstaat .
<<< hoofdmenu <<< taal

Voetmaatverschillen
Voorbeeld van blauwdrukken en schoenen voor iemand met een grote en een kleine voet als gevolg van kinderverlamming.
Op de blauwdrukken is duidelijk te zien het verschil in grootte en de abnormale wijze van belasten van de linker voet, alsmede de overbelaste kopjes van de middenvoetsbeentjes van de rechtervoet en de ontwikkeling van een hallux valgus.

CliŽnt had de gewoonte schoeisel te kopen dat te klein was voor de rechter voet zodat de schoen voor links niet al te los zat.
Zijaanzicht van de schoen voor de te kleine voet: de kunstmatige verlenging werd binnenin op het supplement verwerkt.

Bovenaanzicht van de schoenen: in de linkerschoen werd de modelleringstoegift ingetekend.

Voor een goed slot is het noodzakelijk dat de schoenen hoog op de wreef sluiten en het supplement rond de hiel kuipvormig is. De voorpartij van beide schoenen is even lang. Er is iets lengteverschil in de achterpartij vanwege de kortere achtervoet en het atrofische onderbeen.

<<< hoofdmenu <<< taal